„Escapism“ Dextrophobia

Dextrophobia_Alek“Заключваме едни хора и трябва да се измъкнат за 1 час”

“Така представяхме проекта си, когато започвахме”, сподели съоснователят на Dextrophobia Rooms Александър Грозданов. Той е програмист по образование, социален геймър по душа и предприемач по призвание.

Още със започването на презентацията, позитивния заряд и небезизвестната препратка към зъл изкуствен интелект, принтиран на тениската на Александър, ни подсказаха, че ще чуем интересни неща за все още младите офлайн игри, наречени ескейп стаи.

В основата си, стаите са комбинация от пъзели, интерактивен и нестандартен интериор, и история. Тя е ключова и движи действието така, че играчите да разрешат редица предизвикателства и да успеят да избягат в рамките на 1 час.  Стана ясно, че процесът на създаване на ескейп стая от нулата е сложен и изпълнен с електроника, механика и “спагети от кабели”. Това не пречи на младият екип да има амбициозни виждания за бъдещите 10 години на ескейп стаите. Според тях VR и AR технологиите ще направят преживяването в една ескейп стая толкова завладяващо, че всеки от нас ще влезе в главната роля на истории от ранка на “Star Wars” и “Indiana Jones”.

“В началото беше само пиене на бири с приятели. Записвахме идеите на касови бележки.”

Пътят на младия екип е изпълнен със “стартъпърски” истории. Желанието на младежите да съживят дигиталните и настолните игри бързо ги поставя в ситуация пред инвеститори, които осъзнават потенциала на проекта и впоследствие помагат за успешното му развитие. Три години по-късно, Александър е на гости при нас и разказва за натрупаните компетенции, разтежа на компанията, и обогатяването на бизнес модела в продаваема услуга за брандове като Huawei, Telenor, Qatar Airways и други.

Предприемаческата част, техническите детайли и множеството истории, които Александър сподели, са обогатяващи и заслужават да бъдат изгледани. Виж цялата презентация тук.

Повече за Dextrophobia Rooms тук.

facebooktwittergoogle_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>