Four Plus – от графити до motion graphics

taalks-taalks_phormatik
Phormatic за изкуството, което няма нужда от платно
8 December 2016
Taalks&Taalks_Zlatka-Staykova
The Bigger The Data
31 January 2017

Four Plus – от графити до motion graphics

taalks-taalks_fourplus_illustration

Когато през 2001 година четирима тийнейджъри, запалени по графитите, се срещат, едва ли си представят, че 15 години по-късно ще имат собствено дизайн студио и ще работят с клиенти от цял свят. Историята на Four Plus е история за много труд, постоянство и трупане на опит. Разказа ни я Павел Павлов в последното за годината pavelиздание на Taalks&Taalks.

Първият проект на студиото е изрисуването с графити на училищен физкултурен салон, което освен много радост на учениците, носи и възможността студиото да бъде създадено като фирма и да стартира бизнеса си. В тези години Four Plus се захваща с голяма част от всички проекти с графити поръчки в страната. А преходът към графичния дизайн се случва естествено и с развитието на рекламната индустрия у нас. Днес студиото няма стремеж да се превръщат в рекламна агенция, макар че вече разполага с екип от 15 души.

Широките възможности и динамиката, които branding и motion предлагат, са сред основните причини Four Plus да се насочи в тази посока. В повечето случаи motion graphics се използват за представянето на свеж и весел поглед върху конкретния проект, а студиото изгражда характерния си стил през годините – семпъл и ефективен дизайн, който прави анимациите универсално разбираеми.

Това печели клиенти от Европа, Русия и САЩ и редица проекти, по някои от които работата продължава с месеци. Малка част от тях могат да бъдат разгледани в Behance и Dribble профилите на студиото.

Павел е голям привърженик на това всеки артист да отделя достатъчно време за личните си проекти. Неговите го отвеждат на своеобразно пътешествие през половината глобус – от София през Берлин до Мартиника на Карибите, където преподава дизайн.

Разказите му за процеса на работа, натрупването на опит и вратите, които това отваря, определено си заслужават да бъдат чути. Гледайте цялата презентация тук.

facebooktwittergoogle_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>