Любо Сергеев представя “Идеите идват от въздуха!”

taalks3minblogpost
Мартин Граховски от 3 minute Bulgaria
16 February 2018

Любо Сергеев представя “Идеите идват от въздуха!”

Saatchi_Taalks_LuboSergeev_1200x480

Идеите идват от въздуха. В пътуването, в работата с хора от различни култури и с различниLubo Sergeev photo 2 възприятия. В това вярва Любо Сергеев – един от най-успешните български фотографи, познат и търсен в целия свят.

Любо се занимава с концептуална фотография от 20 години. За това време успява да създаде разпознаваем стил, който се отличава с експресивност, динамика и силно човешко присъствие. Това прави творбите му особено въздействащи. С основание те получават голямо признание – с тях Любо печели редица престижни конкурси, включително и Trierenberg Super Circuit – наградата, наричана още „Оскар“ на фотографията.

Любо основава първото си студио в САЩ, но проектите му го отвеждат в почти целия свят. Често се връща да работи в България, като вече има свое студио и тук. Той споделя, че възможността да работи за клиенти от различни култури го обогатява и му помага да се развива.

Високото ниво, което достига с творбите си, идва в резултат на неговата любознателност и желание да експериментира. Любо не е фотограф по образование, а сам научава техниките, които са му нужни за да изрази идеите си в кадър. Винаги се стреми да покаже красотата в една или друга форма, като използва човешки образи и ги пречупва през всевъзможни призми.

Занапред Любо възнамерява да продължава да работи усилено и да реализира все по-интересни идеи. Той също споделя, че ще прекарва много повече време в България, за да развива своето студио и да осъществява повече местни проекти.

Може да гледаш целия разговор с Любо тук.

А тук може да разбереш повече за дейността му: цък.

facebooktwittergoogle_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>