Phormatic за изкуството, което няма нужда от платно

taalks-taalks_kvaba_blog-post
Kvaba Games
18 November 2016
taalks-taalks_fourplus_illustration
Four Plus – от графити до motion graphics
16 December 2016

Phormatic за изкуството, което няма нужда от платно

taalks-taalks_phormatik

vladislav_ilievГраницата между технология и изкуство вече е напълно размита. Това дава възможност на творците да реализират идеите си, без ограничения и в мащаби, които до скоро смятахме за непостижими.

Владислав Илиев твори точно така и от достатъчно дълго време, за да бъде един от най-утвърдените специалисти в тази сфера.
Неговото студио Phromatic Visual Lab е основано през 2009-та година и а седем години може да се похвали с впечатляващ брой проекти – интерактивни инсталации, 3D мапинг, motion design и VJ-ing. Всичко това постига чрез смес от експериментално видео, анимация, фотография и иновативни технологии.

 

Сред проектите, по които Phormatic работи през годините, изпъкват престижните участия в сценографията на софийската и старозагорската опера – декорите включват 3D проекции. В програмата на ЮНЕСКО пък студиото взима участие, прожектирайки върху някои от най-красивите мостове в България и Европа, част от световното културно наследство.

lovech

traviata

Участия в различни музикални и дизайн фестивали, сред които Sofia Design Week, Spirit of Burgas и Нощ на музеите се нареждат сред други такива на престижни фестивали в Европа. Инсталацията FLORA в Истанбул е пример за мащабите, в които студиото може да работи – на огромни видеостени всеки минаващ човек може да види силуета си, “сглобен” от цветя.

absolutСред най-актуалните проекти на Phormatic е продължителната колаборация с Absolut партитата, както и инсталацията The Jigsaw за Heineken като спонсор на Шампионската лига.

Дългият списък с проекти далеч не свършва така – тук можете да ги откриете в хронологичен ред. А цялата презентация на Влади ще откриете на обичайното място – на нашата фейсбук страница.

facebooktwittergoogle_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>