fbpx

Всичко започва преди 18 години – пред Витоша, с първия полет на Весо, който1496139_708322082533667_1861357349_o му дава емоцията, от която се нуждае, за да спре да търси други страсти и да се отдаде истински на една.

След повече от 5 години полети над България, през 2006 година – прекарва цяла година извън родината, където за първи път разбира, че това да се изхранва с летене е напълно възможно.

Оттогава лети над места, които повечето хора са виждали само на снимка, и е успял да ги зърне така както дори и местните не могат – Хималаи, Хаваи, Пакистан, Бразилия, Колумбия, Чили, Мексико, Намибия, Перу и още много.

През 2016 година в Кишада, Бразилия успява да постави рекорд, прелитайки 401 км – най-голямата дистанция, минавана от български парапланерист до момента.

Весо ни разказа какво е да ти свършва въздухът на крачка пред поставянето на рекорд и какво е усещането да попаднеш в джунглата и да не знаеш дали ще оцелееш. Страстта му го кара дори да размени паспорта си с този на брат му близнак, след което дори го арестуват.

Всяка птица в един момент каца на земята, затова и Весо има безброй интересни истории, освен за полети, и за земни приключения. Чуйте вълнуващите му разкази тук.

Повече за един от големите проекти на Весо – Fly The Earth, може да прочетете тук.