fbpx

Да се пренесеш в пилотската кабинка на самолет в полет от удобството на дивана си, или пък да се „разходиш“ по улиците на мечтан, далечен град… Това са само част от нещата, които стават възможни благодарение на виртуалната реалност. Христиан Игнев от INSIDEOUT REALITY Studio ни разказа повече за VR, AR и 360 видео и приложението им.1
Според него основно преимущество на виртуалната реалност e, че може да предизвиква емпатия и да подтиква хората към действие. Това го вдъхновява да създаде INSIDEOUT REALITY. Компанията се заражда с идеята да разработва проекти за благотворителни и неправителствени организации, за да подпомага техните каузи.
Един от проектите на INSIDEOUT REALITY e този за Amnesty International, който ни въвежда във виртуален бежански лагер, разказва историята на хората, живеещи там и дава реален образ на промяната, която може да бъде постигната чрез направените дарения.
Що се отнася до използването на виртуалната реалност за целите на бизнеса, Христиан смята, че използването на VR би могло да даде страхотни резултати и да създаде дълбока емоционална връзка между бранда и потребителите.
Компаниите могат да се възползват и от възможността за събиране на данни, използвайки VR, било то чрез наблюдение и анализ на потребителското поведение, проследяване на движението на погледа или на изминатия път към осъществяването на покупки и дарения.
Виртуалната реалност може да се използва и с чисто практическа цел – за пробване на дреха от онлайн магазин, или пък за да поставиш в хола си виртуална версия на дивана, който си харесал, и да прецениш дали е за теб.
INSIDEOUT REALITY разработват проекти от целия спектър на предлаганите форми на виртуална реланост. До момента са работили предимно за благотворителни организации, но обмислят да започнат да създават съдържание и за брандове.

Може да следите дейността им тук: цък & цък

А тук чуйте целия разговор с Христиан: цък.