fbpx

Да обиколиш България за няколко месеца и да заснемеш 50 кратки филма за любимите си места е начинание, с което малцина биха се захванали. Мартин Граховски обаче успява да осъществи своя проект “3 minute Bulgaria” напълно сам и с ограничен бюджет. В Taalks той ни сподели какво го мотивира да разказва истории със своите филми.halloween

Мартин живее на различни места в чужбина през по-голямата част от живота си. В началото на миналото лято той решава, че ще се върне в България, за да реализира идеята си за “3 minute Bulgaria”. В рамките на няколко месеца успява да заснеме 50 кратки филма за най-красивите и интересни места в страната.

Проектът му бързо набира популярност и успява да трогне хиляди българи и чужденци. Мартин се надява, че с “3 minute Bulgaria” им дава възможност да се запознаят с повече от обичайните туристически дестинации у нас и ги вдъхновява да опознаят малките съкровища на страната ни.

Той споделя, че с “3 minute Bulgaria” иска да покаже човешкия елемент във всяка история. Това е основния му стремеж и когато основава компанията “Strobe Pictures” заедно със свой приятел още докато учи международно право в университета. Двамата работят за организации в целия свят. Проектите им ги отвеждат на места като Гана, Непал и Виетнам.

За вбъдеще Мартин възнамерява отново да пътува по света и да снима филми по теми, които го интересуват. Той обмисля и възможността да продължи с формат, подобен на “3 minute Bulgaria”, но фокусиран върху дестинации в други страни.

Може да видите проекта “3 minute Bulgaria”: тук.
А тук слушайте целия разговор с Мартин: цък.