fbpx

renebeekman

Рене Беекман е холандец, който живее в България от 13 години и говори перфектно езика. Сред другите му суперсили се подрежда и съосноваването на студио Реактив – както самият той го определя – бутиково студио на художници.

На презентацията си в Taalks&Taalks Рене успя да събере разнообразните си разкази за редица интерактивни проекти, по които той и неговите колеги са работили в последните години. Ако изобщо могат да бъдат поставени под общо определение, то би било “нестандартни решения за рекламни кампании”.

 

 

Един от ранните проекти на екипа е инсталацията “Приказки по телефона”, с която Реактив участва на Sofia Design Week през 2012. Тя е изложена и във Виенския музей за съвременно изкуство ESSL през 2011 година.

8

По поръчка на Столична община се появява музикалната стена МиРеЛа. Разполагат я на оградата на Националната художествена академия и Рене няма да забрави децата от музикалното училище, които изпускат автобусите на спирката, за да посвирят на стената.

Това не е първият случай, в който студиото създава нещо, събуждащо голям интерес у най-малките – мобилното приложение “Манджицу” учи децата как елементи като витамини, протеини и въглехидрати се комбинират, за да се получат хранителни продукти и възпитава у тях навици на здравословното хранене. В етнографския комплекс “Етър” в Габрово пък постоянно изложено е пълното с фолклорни песни “Караоке за деца”.

reaktiv-karaoke-za-detsa-2

По думите на Рене, общото между всички проекти е фактът, че зад тях стоят много повече усилия и време, отколкото хората подозират. Но и много любов и внимание към детайла.

Цялата презентация на Рене можете да гледате тук.