fbpx

 

Ситуация

В началото на февруари 2017 година Банско бе за пръв път домакин на Световната купа по сноуборд. Това бе възможност както за българските участници, които щяха да се състезават пред собствена публика, така и за генералния спонсор на състезанието Audi.

 

Бриф

Да привлечем феновете на събитието и да ги ангажираме в актуалната кампания на quattro, чиято цел е да предизвиква хората да излизат и да откриват нови места и изживявания.

 

Идея

Най-сигурният начин да мотивираш някого да излезе навън е като му покажеш какво изпуска, докато си стои вкъщи. А кой може да предаде по-добре посланието ни от световния шампион по сноуборд Радослав Янков? Къде е мястото на Audi и новият Q5 в цялата картинка? Вижте сами.

 

 

Предизвикателства

Едно е да снимаш спускането на професионален сноубордист, който се занимава с това цял живот (не казваме, че е лесно), съвсем друго да покажеш новия Audi Q5, разбиващ огромна снежна пряспа. При -16˚C. Изискват се безупречна организация, прецизен тайминг, солидно количество уормъри и най-важното – автомобил, над който имаш перфектен контрол дори и при най-сурови условия.

Екип

От наша страна в творческата и организационна част на проекта взеха участие 5 човека, но истината е, че нищо от казаното по-горе нямаше да се случи, ако не бяха Beardfrost Productions. Общо 17 човека се включиха в снимките, които продължиха повече от 30 часа. А температурите бяха все така минусови.

 

[rev_slider izlez]

 

 

Изпълнение

Много ни се искаше да заровим автомобила и да го видим как излиза епично от снега, но се оказа, че физиката просто не работи по този начин. Ето защо трябваше да създадем специална конструкция.

Първо изградихме основата с ратрак, като оставихме достатъчно място през нея да може да мине автомобил. След това екип от 6 човека оформи пряспата, като построи дървено скеле, благодарение на което успяхме да скрием тунела. Същевременно покрихме началото му със строителна мрежа, по която направихме множество фини разрези, за да намалим съпротивлението и автомобилът да я разкъса безпроблемно. Накрая засипахме мрежата с изкуствен сняг и бяхме готови за първи опит. Останалото вече го знаете.

 

 

Разпространение 

Разпространихме видеото във Facebook, Instagram и Youtube непосредствено преди започването на Световната купа в Банско.

За пускането на видеото си партнирахме с БФСС и членове на фен клубовете на Audi в България, така че да бъдат сред първите, които да разпространят клипа.

Заедно с тях включихме и няколко специализирани медии, чиито читатели са в таргета на Audi.

 

Медии

 

Резултати

 

Screen Shot 2017-03-02 at 3.14.02 PM